Zlatá vařečka Prahy 6: Pocta školním jídelnám a oslava kulinářského umění 🍴
V základní škole Dědina se konal již 3. ročník soutěže o Zlatou vařečku Prahy 6. Dvacet týmů kuchařek a kuchařů z mateřských i základních škol naší městské části letos soutěžilo s bezlepkovými adventními pokrmy. Porotě, kterou vedli šéfkuchaři Roman Vaněk a Jiří Roith, i malým strávníkům z kroužku vaření předvedli, že školní jídelny nejsou jen místem stravování, ale také kreativity a péče.
„Naše školní jídelny se potýkají s čím dál větším počtem dětí, které mají specifické dietní potřeby, proto jsme zvolili do soutěže bezlepkovou variantu adventního pokrmu,“ vysvětlila naše místostarostka pro školství Mariana Čapková, pod jejíž záštitou Praha 6 akci pořádá. „Zároveň však nejde jen o soutěžení, ale o vzájemné setkávání, předávání zkušeností a inspiraci. Chceme vyzdvihnout práci našich kuchařek, hospodářek i vedoucích jídelen. Dělají skvělou práci a málo se o tom mluví a ví.“
Porota ocenila kreativitu i chuť pokrmů. Dětskou porotu nadchla skořicová kolečka z MŠ Šmolíkova, zatímco cenu místostarostky získala ZŠ Červený vrch za hruškovo-tvarohové lasagne. Ale protože hlavním cílem akce bylo dobré jídlo a společná zábava, ocenění si odnesly všechny týmy.
Děkujeme všem za účast i inspiraci a těšíme se na další ročník!