15. 7. 2023

️Na začátku července jsme zahájili rekonstrukci bývalého Bubenečského nádraží. 🏗️

Budoucí podoba bývalého nádraží z Goetheho ulice
Budoucí podoba bývalého nádraží z Goetheho ulice

🚂🔄 Bubenečskému nádraží, které je druhým nejstarším nádražím v Praze a jeho provoz byl ukončen v roce 2014, se vrátí život! Díky společnosti KONSIT a.s. a výjimečnému Architekt Ondřej Tuček se původní nádražní budova promění v nové víceúčelové komunitní centrum.

🍽️🎤🚴‍♀️ Do finále výběrového řízení na nové využití tohoto zanedbaného nádraží se před třemi lety probojovalo pět velmi kvalitních projektů. Zvítězil návrh Richarda Preislera, Martina Kontry a Martina Krba, kteří za sebou mají i úspěšný projekt Bajkazyl. Jejich záměr je vytvořit zde komunitní centrum s názvem “Stanice 6”, které bude kombinovat galerii, bistro s kavárnou, komunitní centrum, místo pro pořádání koncertů, s prostorem pro sportovní vyžití.

🏛️ Stanice 6 bude hostit různé kulturní a společenské aktivity. Návštěvníci se mohou těšit na galerii, kde budou prezentována díla umělců spojených s Prahou 6, kavárnu a bistro s lokálními produkty, kulturní sál pro koncerty, divadelní představení a další kulturní akce. Komunitní centrum bude nabízet prostory pro setkávání a diskuzi. Nesmíme zapomenout na sportovní vyžití – ve Stanici 6 bude půjčovna inline bruslí a kol, stejně jako non-stop otevřená cykloopravna.

Těšíme se na nové komunitní centrum, které oživí aktuálně zanedbané místo na šestce. Děkujeme všem, kdo se na tomto projektu podílejí a těšíme se na další vývoj. 👏

Vizualizace Architekt Ondřej Tuček

Na začátku července jsme zahájili rekonstrukci bývalého Bubenečského nádraží. 🏗️