26. 3. 2024

První noční vlak z Prahy do Bruselu právě vyjíždí

Přečtěte si, co k tomu napsal náš Adam Scheinherr ⤵️

To jsem si prostě musel natočit. European Sleeper bude 3× týdně jezdit z Prahy přes Německo a Holandsko do Belgie. S jedním přestupem tak můžete dojet až do Londýna – vyzkoušeno za vás.

A RegioJet zas prodlužuje svůj noční vlak až do ukrajinského Čopu. Praha tak získává spojení nočními vlaky hned do 4 evropských zemí.

S Bruselem mě vznikající start-up oslovil asi před třemi lety jako náměstka pro dopravu. Zdálo se mi to nejdřív jako bláznovství. Firma teprve vznikala, mail měla na gmailu, plánovala crowdfunding a já si říkal, jestli má vůbec cenu odepisovat. Prosadil jsem ale tehdy na zastupitelstvu usnesení, že se Praha hlásí k rozšiřování nočních spojů jako dobré alternativy k letecké anebo i automobilové dopravě.

Kratší noční spoje European sleeper i Regiojetu jsem v minulosti vyzkoušel na vlastní kůži a mohu je jen doporučit. A nejvíce využívám noční vlak České dráhy do švýcarského Curychu. Připadá mi to jako výborná varianta: přes noc se ve vlaku vyspíte, můžete si dát večeři i snídani a ráno jste na jednání čerství. Obzvláště spoje, které ke kupé nabízejí i soukromou toaletu, jsou pro mě z hlediska pohodlí na úrovni hotelu.

Už se těším, až se do Bruselu a snad brzy i do Čopu vlakem podívám!

Máme své město rádi a záleží nám na místě, kde žijeme.