30. 3. 2022

Rašíňák v novém

Ladíme s Dopravní podnik hlavního města Prahy poslední detaily, aby se dnes na Rašínovo nábřeží vrátily tramvaje. Během rekonstrukce tramvajové tratě jsme si tam na to pořádně posvítili. Místo je skoro k nepoznání. Na co se cestující v tramvajích a chodci mohou těšit❓

➡ Nové přechody. Už žádné nebezpečné přebíhání při cestě z metra přes Zítkovy sady na Náplavku. Víme, že chodci tuto vazbu hojně využívají a do teď jim tam chyběl přechod. Na tramvajový ostrůvek se musíme dostat z obou stran bez překážek pro vozíčkáře a rodiče s dětmi.

➡ Rozšířené tramvajové ostrůvky na Palackého náměstí i na Výtoni směrem do centra. Konečně se už nebudeme mačkat mezi silnicí a kolejemi. Dva kočárky jedoucí proti sobě se pohodlně vyhnou. V pondělí umístíme i lavičky, kam nám to místo dovolilo. Ať si je kde sednout při čekání na tramvaj. 🙂

➡ Nové zastávky. Postupně rozšiřujeme nový městský mobiliář. Na Palackého náměstí už máme novou zastávku i odpadkové koše. Budou nově i opodál na nábřeží.

➡ Na rekonstrukci tratě, nový přechod i rozšířené tramvajové zastávky za rok naváže TSK Praha i s rozšířením chodníku na straně Náplavky a vznikne zde místo pro stromy. Na druhé straně opravíme chodník a asfalt vyměníme za mozaiku. Je ostuda, že tam ten asfalt vůbec byl.

Každou rekonstrukci vnímám jako příležitost. Ať se toho najednou udělá co nejvíce. Práce reálně začaly kvůli opravě tramvajové tratě. Proč to ale vracet do původního stavu, když můžeme udělat tolik zlepšení pro každodenní cestování? Děláme s PRAHA SOBĚ Prahu bez bariér.

Město má být dostupné pro všechny bez rozdílů. Malé velké maličkosti jako rozšířený Chodníček smrti nebo ulice Na Slupi, přechody na Karláku, Jiřáku, přes Legerovu mezi Vinohradskou a Muzejní oázou nebo na Florenci u autobusového nádraží dělají v pražských ulicích hrozně moc pro náš běžný život.

Máme své město rádi a záleží nám na místě, kde žijeme.