9. 7. 2021

Pohodlná cesta z Vinohrad na Václavák

Mezi Vinohradskou a Muzejní oázou se bude konečně dát přejít. Začala pravidelná oprava technologií na semaforech u křižovatky Legerova x Vinohradská. Při té příležitosti tam rovnou přidáme dva přechody po obou stranách křižovatky. Není důvod je tam nemít. Řidiči stejně čekají na zelenou. Během té doby lidé přejdou silnici a auta na magistrále to nijak nezdrží. Win-win pro všechny.

Dost bylo zacházek temným podchodem cestou na Václavák, ale i Hlavní nádraží nebo Vinohrady. Z dat víme, že jím denně projde až 21 000 lidí a 450 chodců si to zkracuje přebíháním rušné Legerovy. To je špatně. Měli bychom vytvářet bezpečné prostředí a maximálně podporovat nejpřirozenější pohyb po městě, kterým je chůze. Mezi dvěma městskými částmi chodí desetitisíce lidí každý den.

Proto se snažíme s PRAHA SOBĚ s naším náměstkem pro dopravu Adamem Scheinherrem dávat přechody, kam to jen jde – na Vítězné náměstí na tramvajovou zastávku, na Florenci u autobusového nádraží, u Vltavské, na Karlově náměstí a do pěti týdnů budou přechody i přes Legerovu. Zároveň díky rozšíření „Chodníčku smrti“ mezi Hlavním nádražím a Muzeem a novým přechodům vzniká snadné propojení Prahy 2 a Hlaváku. Do teď museli chodci křižovatku složitě obcházet. Díky kolegům z městské části, že to vidí stejně.

Máme své město rádi a záleží nám na místě, kde žijeme.