2. 10. 2019

Dohoda s ministrem

S primátorem Zdeňkem Hřibem a náměstkem pro územní rozvoj Petrem Hlaváčkem dnes na Ministerstvu dopravy jednal náš náměstek pro dopravu Adam Scheinherr s ministrem Vladimírem Kremlíkem. Dohodli se, že pro co nejrychlejší dokončení strategických dopravních staveb musíme táhnout za jeden provaz. Osvědčilo se nám to už při přípravě úseku 511 Pražského okruhu a stejně budeme pokračovat i u těch dalších — 518, 519 a 520. Tím ale zdaleka nekončíme.

Uzavřeme memorandum o spolupráci mezi Ministerstvem dopravy, Prahou, Středočeským krajem, SŽDC a ŘSD. Jeho cílem bude co nejrychlejší dostavba celého Pražského okruhu, vybudování vlakového spojení Praha – Kladno s odbočkou na letiště, železničního tunelu z Karlína na Smíchov nebo napojení Prahy na plánovanou vysokorychlostní železnici Drážďany – Vídeň.

Ministerstvo dopravy připraví první návrh memoranda do dvou týdnů a my se ve stejném složení znovu sejdeme v lednu příštího roku. Věřím, že se teď věci budou posouvat mnohem rychleji, když jsme si vzájemně potvrdili, že všichni máme společnou vizi a zájem. Memorandem to bude černé na bílém a spolupráce mezi Ministerstvem dopravy a Prahou je tak na dobré cestě.

Máme své město rádi a záleží nám na místě, kde žijeme.